Automobili

Hyundai Intrado koncept

10.03.2014
hyundai_intrado_koncept

Hyundai je na Sajmu automobila u Ženevi prikazao Intrado koncept koji je pokazao ambicije Hyundaia da u budućnosti ponudi rešenja koja će biti zasnovana, ne samo na poboljšanju sigurnoati i ekoloških karakteristika vozila već i na većoj udobnosti putnika.

Renault Twingo III

07.03.2014
renault_twingo_III

Renault je na Sajmu automobila u Ženevi predstavio treću gneraciju svog najmanjeg gradskog automobila. Renault Twingo III nema mnogo sličnosti sa prve dve generacije ovog automobila. Dizajn je inspirisan originalnom verzijom Renaul Twinga ali i modelom Renaul 5. Kupcima će biti ponuđen čitav spektar mogućnosti za individualizaciju, uključujući i pomični platneni krov.

Auto godine 2014

07.03.2014
auto_godine_2014

To treći put, Automobil godine je izabran na Međunarodnom Sajmu automobila u Ženevi. Pobedu je odneo Peugeot 308, a glavni konkurenti za ovu prestižnu nagradu su mu bili BMW i3, Citroen C4 Picasso, Mazda 3, Mercedes S klase, Škoda Oktavia i Tesla S model.

Honda Civic Tourer

02.10.2013
honda _civic _tourer

Zvanična premijera modela  Honda Civic Tourer održana je na frankfurtskom sajmu automobila.
Koncept koji je predstavljen na Sajmu u Ženevi nije značajno izmenjen. Izbačeni su jedino neki detalji koji su imali za cilj da ulepšaju koncept ali su skupi za serijsku proizvodnju.

Škoda na Sajmu u Frankfurtu

23.09.2013
skoda

Na 65. međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu, Škoda je predstavila kompaktniju verziju modela Rapid i restilizovani crossover Yeti.

Rapid Spaceback već u osnovnom paketu kao standard ima prednje i bočne vazdušne jastuke, vazdušne zavese, ABS, ESC sisteme i pojaseve sa predzatezačima u tri tačke oslonca.

Volvo na Sajmu automobila u Frankfurtu

23.09.2013
volvo

Volvo Concept Coupe zauzima centralno mesto na štandu ovog proizvođača. Predsatvlja  mogućnosti nove SPA platforme, dok su novi, efikasniji četvorocilindarski Drive-E motori sada dostupni u šest osveženih Volvo modela.
Concept Coupe je prvi od tri konceptna vozila koji otkrivaju novi dizajnerski smer Volvo automobila.
Prvi produkcijski model na kome će biti primenjen drugačiji stilski pristup biće potpuno novi XC90 koji stiže 2014. godine.

BMW i8

19.09.2013
bmw_i8

BMW je na Sajmu automobila u Frankfurtu ove godine predstavio model i8 - sportski automobil sa hibridnim pogonom.
Na frankfurtskom Sajmu automobila  2011. godine BMW je prikazao konceptnu verziju ovog automobila. Na serijskom modelu primećuju se i određene razlike.

Audi Nanuk Quattro

19.09.2013
audi_nanuk

Audi je na Sajmu automobila u Frankfurtu predstavio svoj novi Quattro Crossover Concept - Nanuk.

Nanuk je kombinacija super-sportskog automobila i crossover vozila.

Nanuk ima proporcije jednog superautomobila: dugačak je 4.451 mm, širok 1.990 mm, visok 1.337 mm, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 2.710 mm.

Fabrika Kia u Slovačkoj povećala proizvodnju u 2013

22.07.2013
kia

Fabrika automobila Kia u Slovačkoj radi punim kapacitetom po prvi put od kad je počela proizvodnja u Slovačkoj pre 7 godina. U prvoj polovini ove godine proizvodnja je porasla za 6% u odnosu na prethodnu godinu na 158.900 vozila. Kompanija je započela proizvodnju potpuno novog Kia pro_cee’d GT modela sa troje vrata u februaru, da bi zatim otpočela i proizvodnju Kia pro_cee’d GT i Kia cee’d GT modela sa petoro vrata krajem maja.

Škoda Rapid Spaceback-automobil za mlade

19.07.2013
skoda_rapid_spaceback

Predstavljanjem novog modela Rapid Spaceback Škoda je otpočela najveću ofanzivu u svojoj 118 godina dugoj istoriji.
Naime, Škoda u svojoj Strategiji Rasta 2018 navodi da će svakih šest meseci tržištu ponuditi po jedan novi ili redizajnirani model čime želi da ostvari porast prodaje od bar 1,5 miliona eura godišnje.

Additional information