Automobili

Škoda Rapid Spaceback-automobil za mlade

19.07.2013
skoda_rapid_spaceback

Predstavljanjem novog modela Rapid Spaceback Škoda je otpočela najveću ofanzivu u svojoj 118 godina dugoj istoriji.
Naime, Škoda u svojoj Strategiji Rasta 2018 navodi da će svakih šest meseci tržištu ponuditi po jedan novi ili redizajnirani model čime želi da ostvari porast prodaje od bar 1,5 miliona eura godišnje.

Škoda Rapid Spaceback je kompaktan automobil koji je kombinacija prepoznatljive škodine funkcionalnosti i hatchback oblika. Ovim modelom Škoda planira da osvoji mlađe kupce.
Škoda Rapid Spaceback je prostran automobil koji nudi bezbroj pametnih rešenja, vrhunsku bezbednost, malu potrošnju goriva kao i odličan odnos kvalitet/cena.
U poređenju sa standardnim hatchback modelima on je "sportskiji", gotovo kao kupe što ga izdvaja od konkurencije.
Škoda Rapid Spaceback ima veliki panoramski stakleni krov sa zatamljenim staklom koji doseže sve do zadnjeg stakla pružajući putnicima neometan pogled na nebo.
Dizajn prednjeg dela Škoda Rapid Spaceback zasniva se na dizajnu Rapid limuzine, dok zadnji deo naglašava sportski karakter Škoda Rapid Spaceback.
skoda rapid spaceback enterijerUnutrašnjost Rapid Spaceback-a impresionira sportskim dizajnom volana i potpuno novim dizajnom sedišta. Škoda Rapid Spaceback nudi dosta prostora, što je karakteristično za Škodu, iako je ovaj model 18 cm kraći, kao i spektar pametnih rešenja kao što su: prtljažnik podeljen u dva horizontalna segmenta, držač za sigurnosni prsluk smešten ispod vozačevog sedišta,držač parking karte, držač multimedije, držač za čaše i dr.
Nova Škoda Rapid Spaceback  nudi i visok stepen sigurnosti, što se od Škode i očekuje. Sigurnosni paket, pored ABS i ESC sistema koji su standardni u zemljama EU, uključuje prednje i bočne vazdušne jastuke za glavu, sigurnosne pojaseve podesive po visini, kao i druge opcije koje doprinose sigurnosti putnika kao što su: xenon farovi, kontrola pritiska u gumama, Hill Hold koji pomaže pri kretanju na usponima i dr.
Rapid Spaceback će kupcima biti ponuđen u četiri verzije benzinskih i dve verzije dizel motora.
Svetska premijera ovog modela biće u septembru na Sajmu automobila u Frankfurtu., dok će se na evropskom tržištu naći u prodaji od oktobra 2013.

Additional information